Mölle

Mölle

ÅTERBESÖKT. I Mölle och på Kullen vistades jag mycket som barn, och att äta nyrökt fisk vid hamnen i Mölle var en tidig kulinarisk upplevelse.  Jag återvänder ofta, och vid de senaste besöken  har jag märkt att det är saker på gång.

All nostalgi finns kvar. De fina små husen, de vindlande gatorna, promenaden längs stranden mot Kullareservatet, och havet, havet. Detta fantastiska ljus!

En fin grej är att detta är en by där folk verkligen bor i – året om. Här finns radhus och flerfamiljshus, och invånarna pendlar (gissar jag) till jobb i Ängelholm och Helsingborg. Så även om man kommer hit på andra årstider än sommaren så är här folk som gör saker och hundar som tar promenader.

Det kan vara väldigt mycket folk mitt i sommaren och då är det att rekommendera att åka till byn med kollektivtrafik eller cykel eftersom parkeringarna kan korka igen.

För den matintresserade finns flera bra ställen, som Grand Hotel och Hotell Kullaberg. Mysiga keramik- och lunchstället Mölle krukmakeri & café är också värt ett besök.

Nu när vi var dä senast höll hela hamnplan att byggas om. De lite trista matbodarna var rivna och om vi förstått rätt är en saluhall på väg att byggas. Ett bra drag!

Sedan är det trevligt att vandra bort mot Ransvik och övriga Kullen.

En liten guldklimp i Skåne. Så är det med Mölle.

Det finns flera bra badplatser precis vid Mölle, men vi skriver om dem separat för de är bra utflykter i sig.


Bra att veta

Hitta

Kör väg 111 norrut från Höganäs. Sväng av mot hamnen.

Kollektivtrafik

Buss 222 går från Helsingborg-Höganäs mot Mölle.

Tillgänglighet

Vägarna är asfalterade och det är ramper till matställena.

Hundvänligt?

Hundar är välkomna.

Toa?

På restaurangerna.

Länkar

Mölle byförenings egen hemsida
Related posts