BUFF International Film Festival

BUFF International Film Festival

BUFF International Film Festival

Enkelbiljett FILM: 50 kr
Festivalpass vuxen: 30 kr
Festivalpass barn (upp till 19 år): GRATIS
Guldpass (fritt inträde till alla filmer): 250 kr

För program och mer detaljer, se: buff.se

BUFF är en makalös filmfestival för den passar alla! En del får sina allra första biografupplevelser på BUFF. Någon visar sin första långfilm för en kritisk skara barn. Någon ytterliggare inspireras att själv berätta historier med hjälp av rörlig bild. BUFF Filmfestival har sedan 1984 varit det viktigaste visningsfönstret för film för barn och unga i Norden.

På senare år har festivalen även lockat en växande publik bland professionella inom film för barn och unga. Att slå ett slag för film som är riktad till en ung publik är viktigt ur många aspekter. Som för barnkultur i stort. Film för barn och unga har till exempel ofta inte så stor budget och får heller inte så mycket uppmärksamhet i medier. Kort och gott vill BUFF vara en arena där det blir naturligt att lyfta frågor som handlar om tillgänglighet till bra film och nödvändigheten av att skapa förutsättningar för bra film för barn och unga. 1992 fick BUFF en Guldbagge för ett entusiastiskt arbete med att sprida bra film för barn och unga. En ledstjärna hos BUFF är att nå ut med filmer från hela världen för att ge våra unga besökare ett större perspektiv. Vi drivs också av att ge unga kunskap om filmens påverkan. Filmer som är 100 % BUFF är filmer som berör och rör om hos den som tittar.

BUFF Filmfestival vill genom sin årliga återkommande filmfestival öppna möjligheterna för influenser från Europa och övriga världen och visa filmer som annars aldrig skulle visas i Sverige och i Malmö. I festivalens biomörker får publiken möta olika kulturer, höra främmande språk och följa med på oändliga äventyr. På BUFF står filmer för barn och unga i fokus.

Vad är en BUFF-film?

En mötesplats
BUFF har utvecklats till en nationell och internationell mötesplats för finansiärer, distributörer, filmköpare, manusförfattare, regissörer, producenter och filmpedagoger.

BUFF är efter 30 år, en etablerad företeelse i Malmö, Sverige och inom filmfestivalvärlden. 1992 mottog BUFF en Guldbagge för arbetet med att sprida bra film till barn och ungdom. Samma år fick BUFF Nöjesguidens utmärkelse ”Malmös Glädjespridare”.

BUFF:s styrelse
Rolf Isaksson (ordförande), Jens Lanestrand, Pernilla Röjner, Mikael Mattesson och Patrik Wiberg.

Details

Starts On

19 mars, 2018

Ends On

24 mars, 2018

Event Categories

Malmö

Event Tags

film, för barn

Powered by Yendif Technologies