Torups slott café

Torups slottscafé

Fika på slott är alltid en bra sak, och Torups slottscafé utgör inget undantag.

Kaféet drivs numera av närbelägna Vismarlövs café & bagarstuga, och har du varit där tidigare så känner du igen dig. Exempelvis dricker man med fördel bryggkaffe ur fina vintagekoppar (fri påtår), men framför allt är bakverken mycket välgjorda och goda. Det är också samma mys som på moderskeppet, fast ändå med lite mer slottskänsla.

Man kan också få en enklare lunch, och om jag förstår rätt kan man även få med sig den som picknick. Mycket smart!

Torup består dessutom av ett slott och en med vandringsleder försedd skog – som av Malmöborna kallas ”Bokskogen” vilket jag som numera mellanskåning som typ badar i bokskog tycker är oerhört lustigt, men med tanke på att vad övrigt är, är slätt, så är det ett präktigt stycke skog och ett helt förståeligt smeknamn – men de är utflyktsmål i sig så de är värda egna inlägg här på bloggen.

Jag vill dock redan nu slå ett slag för besökscentret som ligger bredvid. Snyggt genomfört med en tredimensionell modell över hela Torupsområdet samt en fiffigt gjord film där olika personligheter som bott på slottet genom tiderna berättar. Vi stod som förhäxade framför filmen, både jag och min medhavda trettonåring.

Bra att veta om Torups slottscafé

Hitta

Från Malmö är det nog enklast att köra Sallerupsvägen ut, och från Bara går det då en väg söderut från det som då heter Malmövägen.
Kommer man från andra delar av Skåne kör man förslagsvis väg 108 mellan Staffanstorp och Svedala och tar av mot Torup i Hyby (det är en mycket intrikat korsning, så håll tungan rätt i mun). Sedan följer man den smala men stundom mycket trafikerade vägen tills man når slottet.
Man kan också köra över Skabersjö.
Adressen är Torupsvägen 530 i Bara.

Tillgänglighet

OK! Ganska brant ramp in, men inte omöjligt.

Hundvänligt?

Finns liten uteservering.

Toa?

Japp, finfin.

Länkar

Slottscaféets Facebooksida

Kollektivtrafik

Om du gillade den här utflykten, gillar du kanske också